WYSZUKAJ PRODUKT

Główna

SUGAVIDA ORGANICZNY CUKIER Z KWIATU DRZEWA PALMYRA 250g

ELFRODO
cena brutto:38,73 zł

Słodycze są znów zdrowe!

  •     SugaVida jest jedynym organicznym źródłem witaminy B12 całkowicie pochodzenia roślinnego.
  •     W przepisach wystarczy 50% mniej SugaVida niż cukru.
  •     Rekomendowana przez najlepszych dietetyków w Europie jako niezbędny składnik diety dla wegan i wegetarian.
  •     Bezpieczne dla diabetyków. Używane przez profesjonalnych kucharzy i szefów kuchni.



SugaVida to światowa marka organicznego cukru pozyskiwanego z nektaru kwiatów drzewa Palmyra.

To genialna alternatywa dla cukru, która nie tylko osłodzi Twoje potrawy i napoje. Doda też energii, zmniejszy stres, poprawi nastrój, poprawi jakość snu. Idealnie nadaje się do pieczenia, gotowania, posypywania żywności. Sprawdza się też jako dodatek do napojów.

Dla wegan i wegetarian jest idealnym zastępstwem, występujących w mięsie, witamin z grupy B! Wystarczą tylko 2 łyżeczki cukru SugaVida dziennie, aby zaspokoić dobowe zapotrzebowanie na witaminy z grupy B (B1, B2, B3, B6, B12).

SugaVida jest prawdopodobnie najbardziej pożywnym cukrem w przyrodzie! Zawiera 15 rodzajów witamin i minerałów (m.in. żelazo, magnez, potas). SugaVida ma tylko 3,1 grama fruktozy na 100 gramów. Dla porównania, cukier kokosowy, ma 40 gramów. To wyjaśnia, dlaczego SugaVida jest tak dobra dla diabetyków.

SugaVida to produkt najwyższej jakości zaliczany do kategorii SuperFoods. Zawiera najczystszy nektar kwiatu drzewa Palmyra.



SugaVida oznacza ?Cukier Życia? i jest produkowana w 100% z Borassus flabellifer (drzewo Palmyra).

Jest jedynym naturalnym słodzikiem z kategorii Superfood, zawierającym witaminę B12. Jest jedynym naturalnym źródłem witaminy B12 całkowicie pochodzenia roślinnego.

Dzięki temu jest idealna dla wegan i wegetarian.

Możesz używać SugaVida do słodzenia napojów, pieczenia, gotowania i gdziekolwiek indziej używasz cukru. SugaVida pomoże tobie i twoim najbliższym osiągnąć optymalne zdrowie i maksymalną aktywność.

  •     zużycie 50% mniej niż tradycyjny cukier
  •     roślinne źródło witaminy B12
  •     niski indeks glikemiczny (GI) <40
  •     posiada odczyn alkaliczny i wykazuje działanie alkalizujące


Jest używana od 6000 lat w medycynie ayurwedyjskiej (tradycyjnej medycyna hinduska) jako środek w problemach z oddychaniem, trawieniem i problemami z krążeniem i widzeniem. Z powodu swojego niskiego indeksu glikemicznego (GI<40), SugaVida jest od dawna znana w Indiach jako cukier dla diabetyków. Pomaga utrzymać właściwy poziom insuliny. Zawiera tylko 2% glukozy i dzięki temu jest bezpieczniejsza dla diabetyków niż cukier z agawy, ryżu, czy jakikolwiek inny znany słodzik.


SKŁAD

100% organiczny cukier z kwiatów drzewa Palmyra

INFORMACJA DLA ALERGIKÓW

Pakowane w zakładzie, gdzie przetwarzane są także produkty mleczne.

OPAKOWANIE

250g

NAJLEPIEJ SPOŻYĆ PRZED

Numer partii/Data przydatności do spożycia/Kraj pochodzenia znajdują się na opakowaniu.

SPOSÓB PRZECHOWYWANIA

Przechowywać w oryginalnym, szczelnie zamkniętym opakowaniu.

PRODUCENT

ELFRODO
ul. Wołczyńska 55
62-064 Plewiska

No customer reviews for the moment.