WYSZUKAJ PRODUKT

Główna
Wyprzedaż! MASŁO SKLAROWANE GHEE BAZYLIOWE 220ml

MASŁO SKLAROWANE GHEE BAZYLIOWE 220ml

PALCE LIZAĆ!
cena brutto:16,72 zł

UWAGA !! PRODUKT Z KRÓTKIM TERMINEM WAŻNOŚCI !! DO 23.05.2018 r.

SKŁADNIKI

tłuszcz mleczny, naturalny aromat bazylii

OPIS

Ghee jest sklarowanym masłem, którego receptura pochodzi ze starożytnych Indii. Proces jego otrzymywania różni się od klarowania współcześnie dostępnego "masła".

Ghee ma bardzo szerokie zastosowanie

    * w gotowaniu, stanowi podstawę wszystkich dań kuchni ajurwedyjskiej, ale świetnie sprawdza się również w naszych polskich potrawach
    * w zabiegach ajurwedyjskich, m.in. kąpiele oczu, oczyszczanie zatok, masaże, rozpuszczanie toksyn w ciele
    * w obrzędach wedyjskich, takich jak agnihotra, homa, puja
    * poprawia wszystkie trzy aspekty mentalnego funkcjonowania - uczenie się, zapamiętywanie i przypominanie.


Jak je jeść?

  •     Jak tylko chcesz! Ghee jest dobre w każdej postaci, na surowo, do smażenia, pieczenia, gotowania... Idealnie wzbogaca smak każdej potrawy.
  •     Sprawdza się wyśmienicie także w deserach, wysubtelniając ich smak.
  •     Według Ajurwedy ghee powinno znaleźć się w naszym codziennym jadłospisie.


Ghee jest wolne od laktozy i kazeiny dlatego jest alternatywą dla osób z ich nietolerancją.

Klarujemy masło od polskich krów. Inaczej - wytwarzamy ghee. Do czego je wykorzystać? Do wszystkiego...

PROPOZYCJA SPOŻYCIA

    *   waniliowe z cynamonem i kardamonem: do słodkości, sosów, zup, warzyw,
    *     ziołowe z tymiankiem, rozmarynem, liśćmi curry i kminem rzymskim: do chleba sosów, mięsa,
    *     czosnkowe: absolutnie do wszystkiego,
    *     chilli: do chleba, sosów, zup, mięsa,
    *     bazyliowe: do sosów, zwłaszcza spaghetti, pizz, tart, chleba, zup,
    *     kokosowe: mieszanka masła ghee z olejem kokosowym, do gotowania, szczególnie polecana do kawy, ale także świetna jako krem czy maska do włosów i skóry.
    *     z czosnkiem niedźwiedzim: do jajecznicy, do dań mięsnych,
    *     grzybowe (grzyby leśne): do gulaszu, sosów, pieczeni, zup.

KRAJ PRODUCENTA

POLSKA

PRZECHOWYWANIE

Przechowywać w temperaturze pokojowej, po otwarciu można przechowywać w lodówce.

NAJLEPIEJ SPOŻYĆ PRZED

Numer partii / Dokładna data przydatności do spożycia znajdują się na opakowaniu

INFORMACJE O ALERGENACH

produkt wolny od  glutenu, laktozy i kazeiny

PRODUCENT

PALCE LIZAĆ
Kraczkowa 458
37-124 Kraczkowa

No customer reviews for the moment.